torsdag 18 april 2013

Vantstickning

 Ja då var februarivantarna i vottealongen klara och det är vantarpar nr 6 så jag ligger långt efter med ett par i veckan. Bilden under är vantpar nr 7 samtidigt mars vantarna på vottealongen. Uppgiften där var att sticka mönster med hål, så det kommer att bli ett flätmönster på kragen eftersom jag inte vill ha hål i själva vanten för då blir den dragig.

 Var på stickkafé i Bjurholm i går kväll och lärde mig att sticka tvåändsstickning så här har jag vantpar nr 8 på stickorna, men tvåändsstickning verkar inte vara någon snabbstickning men väldigt rolig.

Bilder på min orkide som har blommat sedan trettondagen 2012 alltså i 15 månader. Som mest har den haft 35 blommor samtidigt, nu är de ca 5 st och få se om den orkar blomma något mer.

2 kommentarer:

  1. Gud vilka fina vantar! Vad är vottelongen?

    SvaraRadera
  2. Sjömans-Elin tack, Vottealongen är en grupp på Facebook där man får en uppgift i månaden t ex i februari var det hjärtan, i mars var det hål, alltså mönster där det bildas hål och i april är det flätor. Man får också några mönsterförslag eller så gör man mönster själv. Jag kom med när SYTANTEN bjöd in mig.

    SvaraRadera