onsdag 9 april 2014

Sticka bör man annars dör man


För någon vecka sedan var jag iväg till Vägsele för att köpa mer av mitt favoritgarn. Här är det 
4,6 kg tretrådigt som ska blir sockor och vantar.


Är också med i vårullpaket från Ullsörvis och har fått mitt första paket bestående av 3 olika sorter norsk ull. Det ska också bli garn men måste först lära mig att spinna med långdrag vilket inte var så lätt.


Vantarna Hålkrus är klara, stickade i tvåtrådigt vägselegarn


och vantarna i norskt mönster, 3 trådigt vägselegarn.


Lite pågående arbete, virkar vantar i en teknik som ser ut som nålbindning och garnet är naturligtvis från Vägsele. Vantarna ska sedan tovas och ruggas.


Ytterligare ett pågående arbete, yllesockar till Rebecka, och vad tror ni att det är för garn. Naturligtvis från fåren i Vägsele.

Som ni ser så kommer nog de 4,6 kg garn jag köpte att användas upp. Nu ska jag stoppa mina egna sockor så att jag har något i skorna när jag ska ut på hundpromenad.

7 kommentarer:

 1. Låter intressant med Vägselegarn var kan man köpa det. Min särbo bor i en grannby. ha det så gott

  SvaraRadera
 2. Jag köper det av Mona Stenberg, hon har fåren och skickar ullen till Finland för att få den spunnen.Mona brukar ha både två och tretrådigt garn. Det tvåtrådiga brukar finnas i vitt och chokladbrunt, det tretrådiga i vitt och svart. Det heter inte Vägselegarn utan det är jag som har döpt det till detta eftersom fåren finns i Vägsele utanför Lycksele och jag åker dit för att köpa garnet. Tror inte att det finns någon annanstans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du. Vad kostar det kilot?Jag har tänkt svamp och växtfärga i sommar. Jag ska söka rätt på henne

   Radera
  2. Jag pratade nyss med Mona eftersom jag hade glömt vad hon tog för garnet och då frågade jag om jag fick ge dig hennes telefonnr och adress. Telefonnr är 0950-24042, adressen är Vägsele 201, 921 93 Lycksele. Det var bara att höra av sig. Visst ja det var ju garnkostnaden också, det kostar 800kr/kg.

   Radera
  3. Tack snälla du för hjälpen. Jag kommer att kontakta henne nästa gång jag åker till min sambo. Jag bor i Härnösand så det är inte varje vecka jag åker upp, men en gång i månaden åker jag upp och stannar då ca en vecka

   Radera
  4. Ok, hoppas att det passar och att du blir lika förtjust i garnet som jag.

   Radera
  5. Lycka till och hoppas att du blir lika förtjust i garnet som jag är.

   Radera